ZAANDAM - Zondag 1 juli komt André Besseling, één van de belangrijkste grondleggers van het improvisatietheater in Nederland, naar Zaandam. Samen met negen andere improvisatietoppers uit binnen- en buitenland strijdt hij om de felbegeerde wisseltrofee van Cacao Impro. Deze improvisatietheater-school organiseert deze zondagmiddag de ‘Zinderende Zaanse zoektocht naar de Master of Impro’ in het Zaanse poppodium De Flux.
Naast André Besseling doen mee: Nirma Haggenburg, Carlijn Jellema, Eefke Burg, Mark Rugebregt, Rosanne Eschweiler, Andy van Mol, Pepijn van Hoorn, Sam Ramsdonck en Tom Holsters. De jury wordt gevormd door Berry van den Bos, als speler verbonden aan Rocky Amaretto, Catch Impro en BOEG, en zuiderbuur Bruno Chovau. Zij leiden de scenes strak in en zullen deze van het nodige en onnodige commentaar voorzien. Het publiek heeft de laatste stem bij het uitroepen van de winnaar. Muzikale begeleiding wordt verzorgd door de Zaanse gitarist en snarenvirtuoos Robin Leek en de presentatie en organisatie is in handen van Jascha Soest, docent en trainer bij FluXus, centrum voor de kunsten Zaanstad en eigenaar van Cacao Impro.
De ‘Zinderende Zaanse zoektocht naar de Master of Impro’ is van 15.00 tot 17.00 uur (deur open 14.30 uur) bij Podium de Flux, Zuiderkerkstraat 2 in Zaandam. Kaarten à € 7,50 zijn aan de deur verkrijgbaar en kunnen alleen met pin worden betaald. Vooraf reserveren kan via jascha@cacaoimpro.nl.
Meer over André Besseling
Besseling is oprichter van het ImproCentrum en een van de belangrijkste grondleggers van improvisatietheater in Nederland. Hij is sinds 1987 bezig met Improvisatie na een workshop met Keith Johnstone. Daarna is hij gepassioneerd met theatersport en improvisatie aan de slag gegaan. In 1988 richtte hij Theatersport Vereniging Amsterdam op, en begon hij al snel les te geven binnen TVA en aan vele andere theatersportgroepen in Nederland. Ook heeft hij een grote impuls gegeven aan het ontwikkelen van langere improvisatievormen door het bedenken van diverse formats. Het door ontwikkelen van improvisatietheater leidde tot het opzetten van de eerste improvisatiegroep die zich bezighield met improviseren binnen bedrijven en organisaties. Ook zette hij de eerste schreden van het toepassen van improvisatie binnen trainingen voor teams of voor communicatiedoelstellingen. Hij bundelde zijn kennis in 1999 in zijn boek: 'Theater vanuit het Niets', het veelgebruikte standaardwerk over improvisatietheater. Dit boek wordt door vele trainers en spelers gebruikt. Sindsdien heeft hij zich onvermoeibaar ingezet en vele technieken en oefeningen ontwikkeld die door diverse trainers en improgroepen worden gebruikt.