WORMERVEER - Na vier overwinningen op rij is Westfriezen zondag tegen de eerste nederlaag van het seizoen opgelopen. Op bezoek bij Saenden ging de ploeg van trainer/coach Joep Groen met 2-1 onderuit.

Onder stralende weersomstandigheden werd het een enerverend en open duel op het natuurgras in Wormerveer. Westfriezen nam na een kwartier een voorsprong toen een vrije trap van Boyd Bartele, mogelijk als voorzet bedoeld, in het doel verdween.

In het vervolg gingen de kansen over en weer, maar na de rust lag het initiatief bij de thuisploeg die in het laatste kwartier het duel wisten te beslissen. Robin Hoogstra kopte de gelijkmaker binnen en twee minuten later schoot Ivo de Waal de 2-1 binnen.

Door dit resultaat is FC Medemblik nu als enige ploeg nog zonder puntverlies. Westfriezen volgt op drie punten met daarachter VIOS-W en Saenden. Komende zondag is de topper Westfriezen-FC Medemblik. Saenden gaat dan op bezoek bij middenmoter FC Den Helder.