AMSTERDAM - In het weekend van 21 en 22 september zal het Dam tot Dam Weekend weer plaatsvinden! Met ruim 80.000 deelnemers is dit het sportiefste weekend van Nederland. Sportorganisatie Le Champion is druk bezig om de evenementen voor te bereiden en te zorgen dat duizenden deelnemers gaan genieten van hun sportprestatie.

Op zaterdag organiseert Le Champion de Pink Ribbon Dam tot Dam Wandeltocht en in de avond de Damloop by night. Op zondag vinden de Saxo Dam tot Dam FietsClassic en de traditionele NN Dam tot Damloop plaats. Ruim 1.500 vrijwilligers, groepen en (sport)verenigingen helpen jaarlijks mee om deze evenementen tot een geweldig succes te maken!

Vrijwilligerstaken

Om dit mogelijk te maken heeft Le Champion veel vrijwilligers nodig. Een groot deel daarvan heeft zich al gemeld, omdat ze dit grootste sportfestijn van Nederland niet willen missen. Le Champion zoekt nog naar vrijwilligers die willen en kunnen helpen bij dit prachtige weekend. Op een verzorgingspost, als verkeersregelaar, als uitpijler, helpen bij de opbouw, helpen op het parcours en bij vele mooie andere taken!

Vrijwilligers ontvangen een lunchpakket, een herinneringsshirt, koffie/ thee, een gezellige maaltijd na afloop (op zondag) en natuurlijk een hele gezellige (en dankbare!) dag. Ook krijgen vrijwilligers de reiskosten vergoed. Vrijwilligers kunnen helpen op één of meerdere dagen. Ook als ze met een groep vrienden, collega’s of familie willen helpen, is dat mogelijk.

Aanmelden

Vrijwilligers die willen helpen kunnen zich voor 10 september aanmelden door een mailtje te sturen naar vrijwilligers@lechampion.nl om zich aan te melden voor vrijdag 20 september (opbouw), zaterdag 21 september (Pink Ribbon Dam tot Dam Wandeltocht), zaterdag 21 september (Damloop by night) en/of zondag 22 september (Saxo Dam tot Dam FietsClassic en NN Dam tot Damloop).