WELLINGBOROUGH - Dragrace is een tak van een motorsport waarbij twee coureurs vanuit stilstand tegen elkaar rijden over een afstand van een ¼ mijl (402 meter). Alles draait om een bliksemsnelle reactie bij de start, waarna een uitbarsting van pk’s volgt. Een race duurt slechts enkele seconden, totdat de coureur razendsnel over de finishlijn schiet.


René van den Berg uit Wormerveer beoefent deze sport al ruim 20 jaar. Hij is begonnen op een straatmotorfiets maar rijdt al zo’n 15 jaar op een Top Fuel Bike. Dit is de koningsklasse in het dragracen. Deze motorfiets kan vanuit stilstand in 6 seconden de ¼ mijl afleggen! Ook zijn teammaat Mike Olie uit Assendelft kwam dit jaar in deze klasse uit.

Beiden heren hebben deelgenomen aan het Europees Kampioenschap Dragrace. Dit kampioenschap bestaat uit 5 wedstrijden. Deze wedstrijden vinden plaats in Engeland, Duitsland en Zweden met deelnemers uit verschillende landen. Na de laatste wedstrijd op Santa Pod Raceway in Engeland bleken de resultaten van René van den Berg in de diverse wedstrijden goed voor een nummer 2-positie in het Europees Kampioenschap. Een heel mooi resultaat voor de inwoner van Wormerveer.
Mike Olie eindigde nét buiten het podium maar bleek dit jaar de snelste Kawasaki ter wereld te hebben gebouwd! Ook dat is een geweldig resultaat.

Op dit moment zijn de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen in volle gang. In mei 2025 start het Europees Kampioenschap voor 2025 weer.