AMSTERDAM - De Dam in Amsterdam staat op zondag 17 september de hele dag in het teken van fietsen. Het Koninklijk Paleis op de Dam, de Nieuwe Kerk en het Nationaal Monument vormen het decor voor deze unieke start- en finishlocatie. Vlak na de start volgt het tweede hoogtepunt, de unieke passage door de IJtunnel. Fietsers zoeven daarna langs schilderachtige dorpen met ‘dam’ in de naam.

Onbezorgd genieten onderweg


Afhankelijk van de gekozen afstand van 40, 60, 85, 105 of 150 km fiets je onderweg door prachtige plaatsen als Edam, Monnickendam, Schoorldam en Volendam. Deelnemen aan de Saxo Dam tot Dam FietsClassic betekent onbezorgd genieten. De afwisselende routes zijn volledig uitgepijld en onderweg worden de deelnemers van nieuwe energie voorzien bij de verzorgingsposten, altijd op mooie locaties. Volg de pijlen en geniet met volle teugen van het fraaie Noord-Hollandse landschap.

Een evenement voor iedereen


De Saxo Dam tot Dam FietsClassic is met vijf verschillende afstanden geschikt voor zowel fanatieke racefietsers als recreatieve stadsfietsers. Iedereen kan dus aan deze toertocht meedoen, van keuvelaars tot doortrappers, van vriendengroepjes tot fietsclubs en van poldergekken tot Randstedelingen. Daarnaast zijn alle soorten fietsen welkom, dus ook ligfietsen, tandems en elektrische fietsen.

Fietsers gaan buiten adem voor gezonde lucht


Longfonds, het officiële goede doel van het evenement, roept alle deelnemers op om in actie te komen voor gezonde lucht. Niemand minder dan Laurens ten Dam fietst zondag 17 september mee om zich in te zetten voor het goede doel. Hij fietst die dag met een mondkapje zodat hij, net als mensen met ee n longziekte, minder lucht in ademt. Wil je op de fiets stappen met een extra goed gevoel? Fiets dan mee voor Longfonds en ga net als Laurens buiten adem voor gezonde lucht.

Inschrijven


Fiets jij samen met de 3.000 al ingeschreven deelnemers door de iconische IJtunnel en langs de ‘Dammen’ van het Noorden? De speciale Late Bird inschrijving is geopend t/m donderdag 14 september. Schrijf je samen met je fietsvrienden en -vriendinnen in via www.saxodamtotdamfietsclassic.nl en ga voor 40, 60, 85, 105 of 150 km door het fraaie Noord-Hollandse landschap.

Dam tot Dam Weekend


Het Dam tot Dam Weekend is met ruim 65.000 deelnemers het grootste sportieve weekend van Nederland. Naast de Saxo Dam tot Dam FietsClassic, organiseert Sportorganisatie Le Champion op zaterdag 16 september de Pink Ribbon Dam tot Dam Wandeltocht voor 12.500 wandelaars en de Damloop by night voor 9.000 hardlopers. Op zondag 17 september staat de Dam tot Damloop op de agenda voor 42.000 hardlopers. Kijk voor meer informatie op lechampion.nl/dam-tot-dam-weekend