ROTTERDAM - Excelsior is in ieder geval tot zaterdagavond koploper van de Keuken Kampioen Divisie. De Kralingers keken tegen Jong AZ al vroeg tegen een 0-2 achterstand aan, maar wisten uiteindelijk toch met 4-2 te zegevieren.

In Rotterdam was er vanaf het eerste fluitsignaal spektakel. Excelsior was het seizoen goed gestart en begon vol goede moed aan de wedstrijd, maar stond na tien minuten al met 0-2 achter tegen Jong AZ. Kees Smit schoot de bal na zes minuten keihard tegen de touwen via de lat, waarna Ro-Zangelo Daal de score vijf minuten later verdubbelde na een fout in de achterhoede. De topscorer van de Keuken Kampioen Divisie, Richie Omorowa, kreeg na twintig minuten de uitgelezen mogelijkheid voor de aansluitingstreffer vanaf de penaltystip: 1-2.

In de tweede helft stond Omorowa weer op de goede plek, maar nu raakte hij snoeihard de lat. Na ruim een uur spelen kwamen de Kralingers op fraaie wijze op gelijke hoogte door een pegel van buiten de zestien meter door Noah Naujoks. Een kwartier voor tijd ging de keeper van Jong AZ, Daniël Deen, gigantisch in de fout, waardoor Derensili Sanches Fernandes de 3-2 kon binnenschuiven. In de laatste minuut van de wedstrijd schoot dezelfde Sanches Fernandes fraai een penalty binnen. Excelsior gaat zodoende FC den Bosch voorbij dat zaterdagmiddag in actie komt op bezoek bij Telstar. Jong AZ staat voorlopig achtste in de stand.